Un pacient que pateix una paràlisi completa de les seves extremitats inferiors ha aconseguit caminar de manera independent, gràcies a un llarg procés de rehabilitació fisioterapèutic i a un implant d’estimulació electrònica, segons una recerca publicada a la revista Nature.
Jered Chinnock es va quedar paraplègic el 2013, després de patir un accident amb una moto de neu que va afectar la seva medul·la espinal. Durant 43 setmanes, se li va implantar un dispositiu d’estimulació espinal elèctrica i va ser sotmès a una rehabilitació específica.
Els investigadors, de la Clínica de Mayo de Minnesota (EUA), van descobrir que el pacient va ser capaç de realitzar una contracció intencional dels músculs de la cama al final del tractament, aconseguint la gesta de caminar uns 100 metres, caminant amb les dues cames ajudat per un caminador.
Ara, l’objectiu és esbrinar com les tècniques de rehabilitació interactuen amb les d’estimulació elèctrica per recuperar les funcions motores danyades i per saber si es pot aplicar a un altre tipus de lesions.
Una vegada més, els avanços tecnològics es poden aplicar amb èxit als tractaments fisioterapèutics, aconseguint resultats realment sorprenents. El Grau en Fisioteràpia Internacional, a més de ser l’únic grau universitari impartit completament en anglès a Barcelona, incorpora les noves tecnologies i els avantatges de la gamificació.
L’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB) imparteix conjuntament amb EUSES-UdG el Grau, i incorpora en el pla d’estudis assignatures específiques de noves tecnologies.