Campus de Bellvitge

UDG UDG

Campus de Bellvitge

Grau en Fisioteràpia – Physiotherapy Barcelona (interuniversitari)

2022 - 2023

El grau

El Grau en Fisioteràpia Internacional està impartit conjuntament per l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES-UdG), centre adscrit a la Universitat de Girona i l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB), centre adscrit a la Universitat de Barcelona. Les classes tenen lloc al Campus de la Salut de Bellvitge, un dels punts de referència en la recerca clínica de Catalunya.

OBJECTIUS DEL GRAU

L’objectiu del Grau en Fisioteràpia Internacional és formar professionals en l’àmbit preventiu i de tractament de lesions i patologies associades als moviments, a partir de metodologies docents que acostin els alumnes a l’activitat laboral i al treball en equip. EUSES incideix en una formació adaptada a les necessitats de la societat actual mitjançant un aprenentatge orientat a la valoració, diagnòstic, disseny i desenvolupament de tractaments de la fisioteràpia.

Les classes són impartides íntegrament en llengua anglesa, convertint-se d’aquesta manera en els únics estudis universitaris de Fisioteràpia a Catalunya 100% en anglès. Les sinèrgies entre les dues escoles permeten integrar les darreres tecnologies existents dins el món de la fisioteràpia.

Amb una preparació integral en futur digital, aquesta formació multidisciplinària en Fisioteràpia Internacional segueix la metodologia learning by doing, a través de classes eminentment pràctiques, i actua sobre les àrees de geriatria, de rehabilitació, cardiorespiratòria, de pediatria, de neurologia, de traumatologia i de lesions esportives.

NOVES TECNOLOGIES

Actualment, les noves tecnologies són cada vegada més presents a tots els àmbits de la salut, també a la fisioteràpia. És per això que el Grau en Fisioteràpia Internacional és pioner i està molt enfocat en l’adaptació d’eines tecnològiques per a poder desenvolupar tractaments innovadors que, a més, millorin l’eficàcia dels diagnòstics i els resultats terapèutics dels pacients.

L’estudiant podrà dissenyar i desenvolupar eines informàtiques interactives i aplicacions per a dispositius mòbils per tal de complementar la seva tasca com a fisioterapeuta, englobant la totalitat d’àrees d’actuació: tant l’avaluació com la diagnosi i el tractament.

Les sinergies que ens aporta l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB) i la Universitat del Videojoc i dels Serious Games són les que ens permeten realitzar projectes de col·laboració perquè els alumnes estiguin preparats per al futur digital.

El Grau Interuniversitari en Fisioteràpia UB-UdG consta d’una càrrega total de 240 crèdits ECTS, distribuïts en quatre cursos de 60 crèdits ECTS. La nostra oferta formativa es fonamenta en l’aprenentatge pràctic basat en una sòlida formació teòrica, mantenint en tot moment un vincle entre el desenvolupament acadèmic i el món professional.

Pla d'estudis

Primer curs

PRIMER CURS

ASSIGNATURA TIPOLOGIA CRÈDITS
Anatomia 1 FB 6
Anatomia 2 FB 8
Valoració en Fisioteràpia OB 6
Biologia FB 6
Bioquímica FB 6
Física FB 6
Fisiologia FB 10
Anglès Científic FB 6
Fonaments de Fisioteràpia OB 6

Nota Bene

FB = Formació Bàsica | OB = Obligatoria | OP = Optativa

Vegeu la descripció de cada assignatura a la Guia de matrícula (web de la UdG)

Segon curs

Tercer curs

Quart curs

Sortides professionals

En quins àmbits podria treballar com a graduat en Fisioteràpia Internacional?

El fisioterapeuta disposa d’un ampli rang de sortides professionals, gràcies al seu caràcter científic i competencial com a professional de la salut: el tractament de patologies d’especialitats mèdiques i quirúrgiques; les activitats de prevenció de malalties i de promoció de la salut; i recerca, docència i gestió en l’àmbit de la fisioteràpia. Els graduats també poden exercir la seva activitat professional de forma lliure, en el sector públic o privat.

Els sectors d’ocupació són:
–       Mútues d’assegurances o d’accidents
–       Hospitals generals i especialitzats
–       Centres de rehabilitació, d’atenció primària, sociosanitaris, hidrotermals i esportius
–       Escoles d’educació especial
–       Residències geriàtriques
–       Institucions d’investigació i docència
–       Creador de nous recursos i eines tecnològiques aplicades a l’àmbit de la fisioteràpia
–       Institucions d’investigació i docència

I si vull continuar estudiant?

EUSES proposa un ampli ventall de cursos de formació de postgrau amb un perfil eminentment pràctic, i enfocats a les necessitats i demandes del mercat de treball.

Actualment, el Màster en Raonament Clínic en Fisioteràpia Neuromusculoesquelètica permet a l’estudiant adquirir competències avançades en raonament clínic i en l’ús de les noves tecnologies en activitat clínica i assistencial diària. Està adreçat a tots aquells professionals amb inquietuds investigadores i clíniques.

FITXA TÈCNICA Nom de l'estudi | Grau Interuniversitari en Fisioteràpia d’EUSES-UdG i ENTI-UB
Branca de coneixement | Ciències de la Salut
Durada | 4 anys
ECTS | 240
Títol a què dona dret | Graduat/da en Fisioteràpia per la Universitat de Girona i per la Universitat de Barcelona
Vols més informació?


INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable Escola Salut i Esport, S.L. +info
Finalitats • Gestió de les peticions realitzades a través del web.
• Elaboracions de perfils i enviament de comunicacions informatives. +info
Drets Accedir, rectificar, suprimir i oposar-se, així com altres drets, com s’explica en la “Informació Addicional”. +info
Informació
Addicional
Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en el revers d’aquesta clàusula. +info
"EUSES ens proporciona un entorn molt enriquidor. Els professors vénen de totes les parts del món per ensenyar-nos diferents maneres d’entendre l’ofici del fisioterapeuta."
Léa Rouillard
- Estudiant de 4t de Grau
"La descripció del grau semblava realment prometedora; les meves expectatives s’han superat! Les lliçons són molt pràctiques i es basen en el principi de “learning by doing”. Recomano molt aquest títol."
Julia Schiesswohl
- Estudiant de 2n de Grau
"An excellent profesional and human experience. EUSES Barcelona has taught me, throughout a unique cosmopolite 4-year adventure, the job I love."
Maximilien Martocq
- Estudiant francès de 4t de Grau
- Jugador semiprofesional d'hoquei patinis en secció hoquei del FC Barcelona
"After a career as an international triathlete, EUSES has given me the opportunity tono devote myself tono others by becoming a physiotherapist."
Alexandra Cassan Ferrier
- Estudiant de 3r Grau
- Ex-campiona del món de triatló (Xina, 2012) i medalla de plata en Campionat de França en 2014
"Working on a Medical sector will also provide me with a lifelasting job, since there will always be injured people, and I wanna help them until the end of my career."
Guillaume Di Betta
- Estudiant de 2n de Grau
- Jugador semiprofesional de voleibol en secció voley del FC Barcelona
Vols més informació?


INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable Escola Salut i Esport, S.L. +info
Finalitats • Gestió de les peticions realitzades a través del web.
• Elaboracions de perfils i enviament de comunicacions informatives. +info
Drets Accedir, rectificar, suprimir i oposar-se, així com altres drets, com s’explica en la “Informació Addicional”. +info
Informació
Addicional
Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en el revers d’aquesta clàusula. +info
ELS NOSTRES CAMPUS
Fes un recorregut a través dels nostres Campus,
amb la millor formació especialitzada i continuada en la salut i l'esport.
EUSES
Campus de Bellvitge
Carrer de la Feixa Llarga s/n.
08907 L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
T. 932 63 02 24
physiotherapy@euses.cat
Màsters
© 2023 ® Euses Escola Universitària de la Salut i l´Esport. Centre adscrit a la Universitat de Girona i a la Universitat Rovira i Virgili
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Vols més informació?