Campus de Bellvitge

UDG UDG

Campus de Bellvitge

La recerca científica, un dels valors del Grau en Fisioteràpia Internacional

27 novembre 2017

La recerca científica, un dels valors del Grau en Fisioteràpia Internacional

El professorat del Grau en Fisioteràpia Internacional de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB) i de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES-UdG) compagina la docència amb la recerca científica. Al Campus de la UB, tindràs l’oportunitat de formar-te amb un equip docent expert, la majoria dels quals, són Doctors especialitzats en el seu camp i que a més, publiquen habitualment diverses publicacions, papers i estudis d’investigació. Un exemple recent és la publicació: ‘Lung and liver responses to 1- and 7-day treatments with LASSBio-596 in mice subchronically intoxicated by microcystin-LR’, en la qual, ha participat el Dr. i professor, Vinicius Oliveira. Es tracta d’un estudi toxicològic sobre la intervenció terapèutica amb antiinflamatori en les lesions pulmonars i hepàtiques per contaminació amb cianobacteris.

Durant aquest estudi es va comprovar la resposta dels pulmons i el fetge de ratolins, prèviament intoxicats amb microcystin-LR i posteriorment, sotmesos a tractaments d’1 i 7 dies amb LASSBio-596. Es va comprovar que la utilització d’aquest fàrmac va reduir els efectes inflamatoris en ambdós òrgans, des del primer dia del tractament. El setè dia, es va revertir per complet l’apoptosi en el pulmó i el fetge.

Sens dubte, la dedicació a la recerca és un dels valors del nostre professorat, caracteritzat pel seu doble perfil: el d’acadèmic-investigador i el de professional en actiu. Us esmentem dos exemples més, d’algunes de les publicacions dels nostres docents al llarg d’aquest any:

‘Discourses on the Toxic Effects of Internal Chemical Contamination in Catalonia, Spain)’, un estudi publicat per la Dra. Araceli Muñoz, membre del Medical Anthropology Research Center de la Universitat Rovira i Virgili, en el qual, aprofundeix en un dels seus camps habituals de recerca: el de la salut, el risc i la contaminació interna. L’objectiu d’aquesta publicació és mostrar que l’exposició humana als components tòxics del medi ambient i a la contaminació requereix una major atenció. En aquesta revisió, s’avalua la contaminació química interna i el risc dels efectes tòxics com a  experiència relacionada amb l’activitat de la vida diària. 

‘Standard and Short RoM Isokinetic Testing: Comparative Analysis in Identifying Submaximal Shoulder External Rotator Effort’, publicat pel professor Joaquim Chaler, especialista en Medicina física i rehabilitació; se centra en un paràmetre que marca la diferència entre les ràtios de força excèntrica-concèntrica a dues velocitats de test diferents (DEC), basades en el rang de moviment (RoM) de 60° (estàndard), el qual, ha demostrat ser altament eficient per a la detecció d’esforços musculars simulats. 

A banda de la seva prolífica dedicació a la recerca, el professorat del Grau en Fisioteràpia Internacional, també es caracteritza per les seves àmplies habilitats pedagògiques, la seva procedència internacional i la seva dilatada experiència tant professional com acadèmica.

En definitiva, el protagonisme de la investigació científica és un dels puntals del Grau en Fisioteràpia Internacional d’EUSES-UdG i ENTI-UB. Tria innovació i qualitat, estudiant al Campus de la UB.

ELS NOSTRES CAMPUS
Fes un recorregut a través dels nostres Campus,
amb la millor formació especialitzada i continuada en la salut i l'esport.
EUSES
Campus de Bellvitge
Carrer de la Feixa Llarga s/n.
08907 L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
T. 932 63 02 24
physiotherapy@euses.cat
Màsters
© 2023 ® Euses Escola Universitària de la Salut i l´Esport. Centre adscrit a la Universitat de Girona i a la Universitat Rovira i Virgili
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Vols més informació?