Campus de Bellvitge

UDG UDG

Campus de Bellvitge

El Grau en Fisioteràpia Internacional aposta pel ‘learning by doing’: alumnes de segon fan una pràctica avaluable sobre els embenats

20 novembre 2017

El Grau en Fisioteràpia Internacional aposta pel ‘learning by doing’: alumnes de segon fan una pràctica avaluable sobre els embenats

El passat dilluns 13 de novembre, els alumnes de segon curs del Grau en Fisioteràpia Internacional de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB) i de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES-UdG) van posar en pràctica la tècnica dels embenats en el marc de l’assignatura d’Atenció Sanitària Bàsica. Durant la classe pràctica, els estudiants van aplicar venes als braços o peus dels companys i van conèixer els diferents tipus d’embenats amb finalitats terapèutiques com l’embenat circular, el d’espiga, el creuat, entre altres. Finalment, van ser avaluats pels professors sobre com feien els embenats.

Sens dubte, classes com aquesta són una mostra del protagonisme del vessant pràctic d’aquest Grau i de la implementació del ‘learning by doing’, una metodologia experiencial que consisteix a aprendre fent, a partir de casos reals. D’aquesta manera, s’aconsegueix incrementar l’interès de l’alumne, motivant-lo molt més en el seu procés d’aprenentatge. Els avantatges d’aquest sistema són múltiples, ja que, l’estudiant aprèn el mètode científic i l’essència de la professió de fisioterapeuta de forma activa, comprenent millor els conceptes a l’hora de portar-los a la pràctica.

Al llarg de l’assignatura d’Atenció Sanitària Bàsica, els alumnes també aprenen a valorar l’estat funcional del pacient, considerant els aspectes físics, psicològics i socials. És a dir, coneixen la persona dins el context de la salut i la malaltia, així com, les seves necessitats bàsiques, l’atenció del pacient amb la patologia tant mèdica com traumàtica i la realització i atenció bàsica en les emergències sanitàries com per exemple: la reanimació càrdio-pulmonar. Tot plegat, els permetrà intervenir en els àmbits de promoció, prevenció, protecció i recuperació de la salut, aplicant el pensament crític, lògic i creatiu per resoldre problemes en el camp de la fisioteràpia, treballant en equip de forma col·laborativa i multidisciplinària.

En definitiva, mentre estudiïs el  Grau en Fisioteràpia Internacional, obtindràs una formació teòrica i pràctica de qualitat, incloent-hi classes pràctiques sobre embenats, teràpies manuals, físiques, reanimació… Tot plegat complementat amb el coneixement de les darreres tendències i eines, pròpies de la salut 2.0. La qual cosa, et facultarà per tractar amb plenes garanties científiques i tècniques una multitud de patologies per aconseguir accelerar els processos de recuperació dels pacients, aplicant la sòlida base científica, adquirida durant aquests estudis.

La professió del fisioterapeuta s’aprèn posant-la en pràctica. Aposta per una formació innovadora i de qualitat, estudiant el Grau en Fisioteràpia Internacional al Campus de la UB.

ELS NOSTRES CAMPUS
Fes un recorregut a través dels nostres Campus,
amb la millor formació especialitzada i continuada en la salut i l'esport.
EUSES
Campus de Bellvitge
Carrer de la Feixa Llarga s/n.
08907 L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
T. 932 63 02 24
physiotherapy@euses.cat
Màsters
© 2023 ® Euses Escola Universitària de la Salut i l´Esport. Centre adscrit a la Universitat de Girona i a la Universitat Rovira i Virgili
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Vols més informació?