El professorat del Grau en Fisioteràpia Internacional, de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB) i de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES-UdG), compagina la docència amb la recerca. Al Campus de la UB, tindràs l’oportunitat de formar-te amb un equip docent expert, la majoria dels quals, són Doctors especialitzats en el seu camp, amb àmplies habilitats acadèmiques en investigació (publicacions classificades, impacte de la investigació, etc.). A banda, de la seva dedicació a la recerca; els docents d’aquest Grau es caracteritzen per les seves àmplies habilitats pedagògiques, la seva procedència internacional i la seva dilatada experiència tant professional com acadèmica.
Així doncs, el professorat del Grau en Fisioteràpia Internacional es caracteritza pel seu doble perfil: el d’acadèmic-investigador i el de professional en actiu. Centrant-nos en l’àmbit de la recerca, destacarem tres estudis científics, publicats recentment per tres professors d’aquesta titulació: Araceli Muñoz, Javier Jerez i Joaquim Chaler.
‘Discourses on the Toxic Effects of Internal Chemical Contamination in Catalonia, Spain)’ és l’estudi publicat per la Dra. Muñoz, membre del Medical Anthropology Research Center de la Universitat Rovira i Virgili, en el qual, aprofundeix en un dels seus camps habituals de recerca: el de la salut, el risc i la contaminació interna. L’objectiu d’aquesta publicació és mostrar que l’exposició humana als components tòxics del medi ambient i a la contaminació requereix una major atenció. En aquesta revisió, s’avalua la contaminació química interna i el risc dels efectes tòxics com a experiència relacionada amb l’activitat de la vida diària.
D’altra banda, ‘Dynamics of activities of daily living performance in institutionalized older adults: A two-year longitudinal study’ és l’estudi publicat del Doctor en Salut Pública, Javier Jérez. En aquesta ocasió, es posa el focus en la incidència que pot tenir el declivi funcional, el manteniment i la millora funcional en les activitats bàsiques de la vida diària (ABVD) en la tercera edat; al mateix temps, també, s’analitza l’evolució de la seva capacitat funcional. L’estudi centrat a la zona de l’Amèrica Llatina, es va realitzar en dos anys, amb avaluacions cada 6 mesos a residents de 10 residències geriàtriques. Avaluaven activitats com menjar, la higiene personal, banyar-se, desplaçar-se i caminar mitjançant una escala Likert de 5 punts.
Finalment, també cal destacar l’estudi del professor Joaquim Chaler, especialista en Medicina física i rehabilitació, titulat: ‘Standard and Short RoM Isokinetic Testing: Comparative Analysis in Identifying Submaximal Shoulder External Rotator Effort’, centrat en un paràmetre que marca la diferència entre les ràtios de força excèntrica-concèntrica a dues velocitats de test diferents (DEC), basades en el rang de moviment (RoM) de 60° (estàndard), el qual, ha demostrat ser altament eficient per a la detecció d’esforços musculars simulats.
Sens dubte, al Grau en Fisioteràpia Internacional d’EUSES-UdG i ENTI-UB, la recerca és una de les àrees més importants. Tria innovació i qualitat, estudiant al Campus de la UB.