Campus de Bellvitge

UDG UDG

Campus de Bellvitge

El pla d’estudis del Grau en Fisioteràpia Internacional aposta per la innovació i l’especialització, adaptant-se a les demandes del mercat laboral actual

30 octubre 2017

El pla d’estudis del Grau en Fisioteràpia Internacional aposta per la innovació i l’especialització, adaptant-se a les demandes del mercat laboral actual

El Grau en Fisioteràpia Internacional de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB) i de l’Escola de la Salut i l’Esport (EUSES-UdG) incideix en una formació holística i especialitzada en els diferents aspectes de la fisioteràpia com: la valoració, el diagnòstic, el disseny i el desenvolupament de tractaments, estudiant íntegrament en anglès i amb una clara vocació global. A més, per tal de respondre a les demandes i necessitats de la societat actual, el pla d’estudis d’aquesta titulació introdueix les noves TIC, pròpies de l’e-health, aplicades a la fisioteràpia.

Quant al pla d’estudis, cal assenyalar que aquesta titulació universitària s’estructura en quatre cursos centrats en mòduls concrets de coneixement. Durant el 1r curs, al mòdul d’Anatomofisiologia, com el seu nom indica, duràs a terme assignatures de l’àmbit de l’anatomia i la fisiologia. En concret a Anatomia I, aprendràs a identificar i conèixer les estructures anatòmiques amb la finalitat d’establir relacions dinàmiques amb l’organització funcional de les mateixes i la seva aplicació en la fisioteràpia. Per tant, coneixeràs les generalitats del cos humà i els efectes de la pràctica de l’exercici físic sobre les estructures múscul-esquelètiques, entre altres aspectes. En canvi, Anatomia II se centra en aspectes més concrets com l’Anatomia del sistema nerviós, del sistema endocrí, de l’aparell circulatori, del sistema limfàtic i immunitari, etc. Seguint en el mateix mòdul, a Fisiologia, coneixeràs a fons el funcionament del cos humà i la interrelació entre els diferents òrgans.

Al mòdul de ciències bàsiques, estudiaràs Biologia centrada en l’estudi de la cèl·lula com a unitat elemental que forma els éssers vius; Bioquímica posa el focus en l’estructura i funcions principals de les biomolècules i Física, durant la qual, es descriu formalment la mecànica dels sòlids, dels fluids i dels camps electromagnètics com a base del funcionament del sistema múscul-esquelètic. A primer curs, també estudiaràs anglès científic per tal de fer servir la llengua anglesa al nivell d’excel·lència acadèmica; Fonaments de fisioteràpia que et proporcionarà les eines per l’adequat desenvolupament de competències pràctiques i teòriques dins del marc de la mobilització articular passiva. Finalment a Valoració en Fisioteràpia, seràs capaç de valorar des de la perspectiva de la fisioteràpia l’estat funcional del pacient/usuari, considerant els aspectes físics, psicològics i socials del mateix.

A segon curs, podràs cursar els mòduls de: Ciències socials, Procediments generals en fisioteràpia, Biomecànica, Cinesiteràpia, Mètodes específics d’intervenció en fisioteràpia I, Afeccions mèdic-quirúrgiques I. A Ciències socials duràs a terme assignatures com Psicologia, durant la qual, assoliràs una formació teòrica i pràctica en determinats aspectes psicològics i socials implicats en el camp de la fisioteràpia i Antropologia, en la qual, des d’una perspectiva holística i ètica, es proposa l’anàlisi de les causes culturals i dels conflictes que incideixen a la salut, al seu desequilibri i la repercussió social que tenen els seus significats.

Dins de Procediments generals en fisioteràpia s’inclouen: Massoteràpia, on aprendràs diverses tècniques i mètodes específics d’actuacions fisioteràpiques i la seva aplicació a les diferents patologies i per a la conservació de la salut, així com també, Aplicació d’agents Físics, durant la qual, adquiriràs les bases de l’aplicació dels Agents Físics en Fisioteràpia. A més, per entendre millor la seva aplicació, treballaràs diversos conceptes i principis científics.

D’altra banda, també realitzaràs assignatures tècniques com Desenvolupament d’Estudis Tecnològics i Biomecànica, també coneguda com a Anatomia del Moviment, que aborda els principis físics de la Mecànica aplicats al sistema múscul-esquelètic i funcional de l’ésser humà. Sense deixar de banda altres interessants matèries com: Cinesiteràpia i tècniques específiques de tractament, incorporant el concepte de neurodinàmica i l’aplicació de les tècniques bàsiques de la mateixa.

A Mètodes específics d’intervenció en fisioteràpia I estudiaràs: Atenció de Fisioteràpia en les Lesions de l’Aparell Locomotor, en la qual, es duu a terme l’abordatge i tractament de fisioteràpia en el pacient afectat de lesions en l’aparell locomotor; la Teràpia Manual, coneixeràs les bases del tractament osteopàtic estructural des del vessant fisioterapèutic i Cadenes Musculars, al llarg de la qual, coneixeràs els elements corporals que ens permeten mantenir l’equilibri i adoptar una postura determinada.

Al bloc d’Afeccions mèdic-quirúrgiques I de segon curs, portaràs a terme assignatures centrades en l’atenció dels pacients com: Afeccions Mèdic-Quirúrgiques, on coneixeràs les principals malalties, síndromes i dolors i la seva relació amb el dolor múscul-esquelètic; Patologia Traumatològica, centrada en les patologies de l’aparell locomotor, estudiant etiologia, diagnòstic i tractament de les mateixes i Atenció Sanitària Bàsica,  aborda el coneixement de la persona dins el context de la salut, així com, la realització i atenció bàsica en les emergències sanitàries.

Als últims cursos, 3r i 4t arriba el moment de l’especialització. A tercer curs, a través dels mòduls de: Fisioteràpia en especialitats clíniques, Mètodes específics d’intervenció en fisioteràpia II, Legislació, salut pública i administració sanitària, Metodologia d’investigació en fisioteràpia, Afeccions mèdic-quirúrgiques II i Pràcticum I, disposaràs d’una sòlida base teòrica i pràctica que t’ajudarà a encaminar el teu futur professional.

Finalment, a quart curs, podràs completar el teu currículum acadèmic, escollint entre diverses assignatures optatives: Ortesis i Pròtesis, Reeducació Postural i del Moviment, Teràpia de l’Esport, Programació d’Apps de Fisioteràpia per a dispositius Mòbils, Introducció al diagnòstic per la imatge en fisioteràpia, entre moltes altres. A més, del pràcticum II i el Treball de fi de Grau.

Aposta per una formació que dóna resposta als reptes del sector, estudiant el Grau en Fisioteràpia Internacional al Campus de la UB.

En aquest enllaç, pots consultar el pla d’estudis al complet.

ELS NOSTRES CAMPUS
Fes un recorregut a través dels nostres Campus,
amb la millor formació especialitzada i continuada en la salut i l'esport.
EUSES
Campus de Bellvitge
Carrer de la Feixa Llarga s/n.
08907 L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
T. 932 63 02 24
physiotherapy@euses.cat
Màsters
© 2023 ® Euses Escola Universitària de la Salut i l´Esport. Centre adscrit a la Universitat de Girona i a la Universitat Rovira i Virgili
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Vols més informació?