Una de les característiques principals del professorat del Grau en Fisioteràpia Internacional, de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB) i de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES-UdG), és el seu doble perfil: el d’acadèmic-investigador i el de professional en actiu. La majoria dels professors s’han especialitzat i Doctorat; procedeixen de prestigioses universitats estrangeres i compten amb una gran vocació per la docència universitària, així com, amb una dilatada experiència tant en l’àmbit acadèmic com professional. El seu continu vincle amb la realitat de la professió, permet una actualització constant dels continguts i metodologies emprades.
Entre l’equip docent del Grau en Fisioteràpia Internacional cal destacar a: Mariano Gacto, Director d’aquesta titulació que va desenvolupar la seva tasca com a fisioterapeuta al Sistema de Salut públic d’Espanya i França durant sis anys. A més, també ha participat en diferents congressos internacionals i forma part del comitè d’experts de revistes especialitzades en salut pública (JCR). També cal esmentar a la professora i Dra. Sílvia Xargay, Llicenciada en Biologia i Doctorada en Biomedicina “cum laude” que actualment està portant a terme una estada postdoctoral a la Universitat de Cambridge i col·labora en diversos projectes nacionals i internacionals.
Altres docents que aporten la seva experiència i visió global a aquests estudis són: Claire Knott, professora australiana amb una àmplia experiència professional com a fisioterapeuta tant en hospitals públics com privats; Andrea Fuente reconeguda instructora del mètode Pilates, encarregada d’implementar el programa educatiu Pilates conCiencia que ofereix seminaris d’especialització tant a Espanya com a l’estranger i Anna Prats, Doctora en Ciències Biològiques que ha participat en 23 articles d’investigació internacional i a diversos congressos, nou d’ells internacionals i set nacionals, on ha rebut diversos premis. A més, ha rebut dues beques d’investigació al CNRS de Montpellier (França) i a la Universitat de Cambridge (Regne Unit).
En aquesta mateixa línia, sobresurten els professors: Francesc Xavier Prat, Llicenciat en Psicologia, ha participat en una estada d’investigació a la Universitat de Cranfield (Regne Unit) i és autor de diversos estudis, publicats a revistes internacionals; Rocío Díaz, Dermatòloga, se li va atorgar una beca per visitar el laboratori XLAB per a joves estudiants a Göttingem (Baixa Saxònia), acompanyada del guanyador del Premi Nobel, el Dr. Erwin Neher; també cal destacar al professor, Joaquim Chaler, metge especialista en medicina física i rehabilitació, ha participat en 25 articles d’investigació en l’àmbit nacional i internacional, a més, ha assistit com a ponent a més de 30 congressos especialitzats en salut i també, és redactor en cap de la revista Isokinetics & Exercise Science.
També cal destacar a: Lucy Hackney, Llicenciada en Psicologia i Sociologia a la Universitat de Leicester, amb una àmplia experiència com a fisioterapeuta al sistema de salut públic britànic i també en l’àmbit privat; Javier Jerez, Doctorat en Salut Pública per la Universitat Federal de Rio Grande do Norte (Natal, Brasil), també amb una dilatada experiència en el sistema de salut públic i privat, i Samuel Young, Llicenciat en Fisioteràpia a la Universitat de Melbourne, especialitzat en la branca de l’aparell locomotor i la fisioteràpia de l’esport. Disposa d’una àmplia experiència professional, doncs, ha treballat a diversos hospitals regionals de l’oest d’Austràlia; va proporcionar atenció primària a les comunitats indígenes del Nord d’Austràlia i també, ha exercit com a fisioterapeuta a diverses clíniques i clubs esportius de Melbourne, Irlanda i Anglaterra.
En aquest curs acadèmic, també es comptarà amb professionals com: Araceli Muñoz, doctorant en Antropologia Social i investigadora a l’Observatori de l’Alimentació (ODELA) i membre del Centre d’Investigació en Antropologia Mèdica. Els seus tres camps de treball principals són: la salut i la infància, camp en el qual, desenvolupa la seva tesi doctoral; la salut, risc i contaminació interna i finalment, les eines de suport per a investigacions en ciències socials de qualitat. També cal destacar al professor Bertram Müller, biomecànic de formació amb una àmplia experiència internacional a països com Escòcia i Alemanya.
Finalment, tampoc podem deixar de banda a les professores: Zoe Queally i Marta González. Queally és especialista en lesions de columna i esportives, combinant l’osteopatia, la teràpia neurocinètica (NKT), la tècnica d’activació muscular Be-Activated, l’acupuntura, els massatges i el Pilates per tractar els seus pacients. També compta amb una dilatada experiència en diverses clíniques i hospitals de Londres. Quant a González, Doctora en Bioquímica i Biologia molecular, cal assenyalar que ha treballat com a investigadora postdoctoral al Grup de Recerca en Neurobiologia del Comportament (GReNeC). Els seus interessos en recerca inclouen la neurobiologia, els trastorns de l’estat d’ànim induïts pel dolor i l’addicció a les drogues. Ha publicat 7 treballs de recerca.
Si vols formar-te amb un professorat de primer nivell amb un marcat perfil internacional i amb àmplies habilitats pedagògiques; tria el Grau en anglès en Fisioteràpia Internacional al Campus de la UB.